2011 m. birželio 14 d., antradienis

Urantijos knyga

  
                       
  Dar vienas velniškas užkratas, prasiskverbęs į mūsų visuomenę, tai „Urantijos knyga“. Urantija, – kažkieno sugalvotas, ,,kosminis“ mūsų Žemės pavadinimas. Šią velnišką knygą 1935 metais išleido grupė kontaktuotojų, panorusių likti nežinomais. Kontaktuotojai – tai tie patys mūsų jau įvardinti mediumai – spiritistai arba mirusiųjų dvasių iššaukėjai. Ši knyga, tai žymios mistikės ir okultistės (mediumės) Jelenos Blavatskajos pasekėjų produktas, gautas bendradarbiaujant su pragaro jėgom. Pati J. Blavatskaja garsėjo ne tik mediumo sugebėjimais, bet ir lesbijietišku potraukiu! Tai rimtas perspėjimas kai kuriems mūsų visuomenėje susikūrusių grupelių nariams, sekantiems šios damos pėdomis!
 Taip pat noriu perspėti galimus ,,Urantijos knygos“ skaitytojus – chaosas ir sumaištis, tai būdingi šiai knygai požymiai. Teko kartą kalbėti su Meno Akademijos profesoriumi, bandžiusiu ją perskaityti, ir jis nusiskundė neigiamu šios knygos poveikiu protui. O kas yra sumaišties autorius (Jono 10, 10), to matyt, aiškinti nereikia…
Kai kas Lietuvoje domisi, kaip atsirado neonacistinės grupuotės, atvirai demonstruojančios savo agresyvumą, užpuldinėdamos pavienius kitos rasės asmenis. Jei mieste yra draugijos propaguojančios tokias idėjas, kaip J. Blavatskajos teosofinė kūrinijos teorija, tapatinanti dabartinę mūsų ,,šakninę rasę“ kaip penktąją iš septynių – arijų rase – kuri išsivystė iš ketvirtosios, ,,žinomos“ kaip atlantų rasė, – tai tų grupelių susirinkimai ir tampa ta vieta, pritraukiančia panašaus pobūdžio dvasias, kurios yra pavojingesnės už kiaulių gripo bacilas!
  Būtent J. Blavatskajos teosofiniai teiginiai apie arijų rasinį pranašumą ir žydų religijos ,,netinkamumą“ tapo geru masalu nacizmui! Brangieji, rasizmas, – tai demoniškų jėgų pastatyta bendruomeninė tvirtovė žmonių protuose, kad sunaikintų sąžinę, gailestingumą ir Dievo mums suteiktą galimybę vertinti vienas kitą!
  O kiek mūsų numanome, kad rasizmas ir nacionalizmas, tai dvasinės homoseksualizmo šaknys? Elitarizmas arba užsisklendimas inicijuotųjų rateliuose taip pat veda į „žydrą“ pasaulį!
  Beje, J. Blavatskaja savo knygose viena pirmųjų pradėjo naudoti ezoterinius simbolius, kurių tarpe yra trikampiai ir svastikos. Rasizmo demonai noriai naudoja panašios rūšies simbolius, – šie elementai yra sudėtinė dalis tos terpės, kurioje jie itin gerai jaučiasi. Garbinantys žmonių veiksmai bei perdėtas dėmesys demonus maitina, nuo ko jie pučiasi ir įgauna jėgų. Dėl to kai kurioms mūsų šalies partijoms ypač derėtų atkreipti dėmesį į savo simboliką! 
  Kas pilama ant galvos, tas nuteka ir ant viso kūno... Argi medis, turėdamas tokias šaknis, gali vesti gerus vaisius?.. 
  Mes, krikščionys turime garbinti vien tik Jėzų Kristų. Kai būdami bažnyčios susirinkime garbiname mūsų Viešpatį, sukuriame garbinimo atmosferą, į kurią ateina Jėzus ir pradeda vykti ženklai ir stebuklai! Juk niekas kitas neateis iš Dangaus antrą kartą, tik Jėzus Kristus, tai ir garbinkime vien tik Jį, o ne dar kažką. Jeigu mes Lietuvoje garbintume tik Viešpatį Jėzų, jau dabar turėtume savo šalyje Dievo Karalystę! 
  O ,,Urantijos" galimiems skaitytojams patarimas būtų toks: ,,...Dvasia aiškiai sako, kad paskutiniaisiais  laikais kai kurie atsitrauks nuo tikėjimo, pasidavę klaidinančioms dvasioms ir demonų mokymams..." 1 Timotiejui 4, 1). 
  ,,Kai kurie'', tai ne šiaip žmonės iš gatvės, ne, tai tikintieji Kristumi, išrinktieji ir pašaukti Jam tarnauti. Bet... Arba buvo įžeisti, todėl prarado meilę, be to ir asmeniniai charakterio bruožai, tokie kaip išdidumas ir puikybė (pamokymų nepriėmimas), užsisklendimas ir t. t. privedė prie tokių pasirinkimų, kaip knaisiojimasis  po ,,Urantijos knygą'', ,,Anastasijos" šamaninius labirintus,  Kastanedos, J. Blavatskajos teorijas. Daugelis dar ir dabar surišti Sergejaus Lazarevo okultinių svaičiojimų, persipynusių su New Age judėjimo teiginiais...
   Visų prieš tai mano išvardintų autorių kūrybos propaguotojai dažniausiai siekia  vien tik pelno pinigų iš lengvatikių.
   Šių autorių mokymai ir jų knygos yra dvasiniai nuodai, o visas jų  ,,mokslas'', tai paprasčiausia ezoterika arba okultizmas. O okultizmas yra nepaklusnumas Dievo Žodžiui  arba  magija burtininkavimas: ,,Nepaklusnumas yra kaip žyniavimo nuodėmė ir užsisipyrimas yra kaip stabmeldystė...'' (1 Samuelio 15, 23). 
     *** 
   Su Urantijos mokymo skelbėjais  vienas toks smalsuolis (vardas žinomas) pirmą kartą susidūrė dar gyvendamas Lietuvoje. Prieš tris metus jis išvyko į Londoną ir kartais nugirsdavo, jog ir čia veikia urantiečių grupelė. Praeitą vasarą grįžęs atostogų į Lietuvą, jis susigundė nuvykti į urantiečių suvažiavimą, kuris vyko vienoje kaimo sodyboje. „Vieta labai graži dalinasi jis ir ta stovykla man padarė neblogą įspūdį. Praėjo gražiai, – jie sakė, kad atskrenda kažkokios gyvybės, mus stebi, rodė nuotraukas su tokiais taškiukais, sakydami, kad tai angelai ir jie dalyvauja mūsų gyvenime. Iš ryto paskaitos, pokalbiai, vakare renginiai. Susirinko apie 170 žmonių, maždaug pusė iš Latvijos ir gal 15 lietuvių iš Londono.“ 
    Apmulkinti, apkvailinti žmonės... ,
   ,,...Po suvažiavimo pradėjo skaityti ,,Urantijos knygą'', kurioje esą išdėstytos pagrindinės tiesos apie gyvenimą ir kosmosą, bet jam tie tekstai pasirodė sunkiai suprantami. „Kai dvasinę literatūrą skaitai, randi kažkokį ryšį su tuo, kas ten teigiama, o čia – marazmai“ sakė jis.  
     *** 
   Angliškai Urantijos knyga buvo atspausdinta 1955 metais ir netrukus išversta į suomių, ispanų, prancūzų kalbas. Knygą sudaro keturios dalys, kurių paskutinė išskirtinai skirta Jėzui Kristui jis vadinamas ketvirtuoju epochiniu įvykiu žmonijos istorijoje. Urantijos knygos pasirodymas yra ,,penktasis toks įvykis''. 
    ,,Mūsų pasaulis'', pasak UK yra vienas iš 10 milijonų apgyvendintų pasaulių. Dievas yra Visatos kūrėjas ir universalus Tėvas, visa ko šaltinis. Jis veikia kartu su kitomis dievybėmis, kurios sudaro tris trejybes. Knygoje pasakojamas pasaulio atsiradimas nesutampa nei su bibliniu, nei su darviniškuoju. Žemesnieji gyviai išsivystė į žmogų, o žmogus turi išsivystyti į dvasinę būtybę. Kiekviename žmoguje veikia dieviškoji dvasia, kuri kreipia mūsų evoliuciją aukštyn. Neigiama prigimtinė nuodėmė ir kartu atpirkimo poreikis. Jėzus aprašomas kaip septintoji Dievo sūnaus Nebadono inkarnacija. Prieš savo viešąją misiją Jėzus keliavo po Indiją. Jis mirė ant kryžiaus ir buvo prikeltas morontiniame kūne (kažkas tarpinio tarp dvasinio ir materialaus būvio).
   ,,Urantijos knygos'' genezė ir jos pretenzijos panašios į kitų XIX ir XX a. privačių apreiškimų pobūdį (pvz., Visariono, Moono, Josepho Smito, Eugenio Siraguso tekstai). Paprastai šiuos tekstus rašantys asmenys sako, jog jie girdi diktuojantį balsą, įsakmiai reikalaujantį užrašyti apreiškimą. 
    ,,Urantijos knyga'' išsiskiria tuo, jog yra kiek panaši į mokslinę fantastinę literatūrą; jos idėjos neabejotinai darė įtakos įvairiems UFO kultams ir New Age sąjūdžio adeptams. 
      ***
    Nors pati knyga teigia, kad yra dvasinių būtybių apreiškimas žmonijai, knygos kilmė labai žemiška ir  jos atsiradimas yra neabejotinai šėtoniškos fantazijos  vaisius, kurio ragavimas neabejotinai nuvęs kiekvieną į vis didesnius klystkelius ir galiausiai į mirtį fizinę, o paskui ir dvasinę (A+A).