2011 m. birželio 15 d., trečiadienis

Mormonai


  ,,Paskutinių dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčia'' tai antikrikščioniška sekta, kuri savo velniška kilme ir pasakų pavidalo doktrinom yra  viena absurdiškiausių ir pavojingiausių iš šiuo metu veikiančių Lietuvoje. Tai išskirtinis atvejis ne tik pasaulio religijose, bet ir pasaulio kultūroje. Tai lyg piktų pasakų Disneilendas tik šiuo atveju vietoj Disneilendo turime Mormolendą.
      Ir jei vaizdžiai išsireikšti, tai mormonai su krikščionybe turi tiek bendro, kiek NASA su Lietuvos raganų bendrija. Nebent  abejos susivienytų bendram  projektui skrydžiui į Marsą...
      Tik Amerikoje, iki ašarų laisvoje šalyje, ir įmanomas toks reiškinys – iškreiptos tolerancijos produktas. Būdama tokia progresyvia valstybe, JAV nesidrovėdama vienoje savo valstijų leidžia morališkai, etniškai ir etiškai eksperimentuoti, veikiau statyti kreivos moralės pastatus ant šėtoniškų apreiškimų pamato ir iš jų iškilusios mormonų religijos.
       Pasaulinė reformacijos istorija rodo, kad teisingi dvasiniai, šiuo atveju bibliniai, pamatai, yra valstybės, tautos ir šeimos institucijų garantas išlikimui ir klestėjimui. Ant teisingų moralinių pamatų statomas bet koks ekonominis statinys išstovės siaučiant pačiai stipriausiai audrai...
      Tą ypač gerai žinojo JAV įkūrėjai. Vien tik 1776 metų JAV Nepriklausomybės deklaracija ko verta... Ši šalis tuo ir yra unikali, kad pastatyta ant biblinių Dievo Žodžio pamatų ir principų. Iš čia ir jos klestėjimas – neveltui JAV ilgą laiką buvo pati galingiausia pasaulio valstybė.
***
      Bet še tau, pačiame supervalstybės viduryje susikuria Jutos valstija, kurioje kultūra ir moralė yra bedieviškų, antikrikščioniškų idėjų ir taisyklių kratinys.
      Taigi matome, kaip vienas žmogus, įgaliotas ir suvedžiotas pragaro jėgų, palaikomas visuomenės, gali įtakoti ir pakeisti tūkstančių žmonių likimus, ir štai kokie angelai ir kokias ,,tiesas“ jie perduoda savo išrinktiesiems indams. To žmogaus vardas ir pavardė – Džozefas Smitas. Jam apsireiškė siųstasis iš ,,dangaus“, veikiau pragaro – angelas Moronis. Taip gimė liūdnai pagarsėjusi Mormono knyga ir mormonų judėjimas arba religija.
       Anais laikais mormonų lyderiai garsėjo kaip paleistuviai ir sukčiai. Tai aprašo ir kai kurie rašytojai, mormonų amžininkai, pvz. amerikietis, mormonų judėjimo pradžios liudininkas, Tomas Main – Ridas, ne tik religijų tyrinėtojai. Anais laikais mormonai turėjo tam tikrus tarnų būrius – danitus, kurie vykdydavo slaptus mirties nuosprendžius neklusniesiems. Jau vien tai parodo, kas slypi už Dž. Smitui siųstojo angelo nugaros.
       Pagal mormonų legendą angelas, vardu Moronis, neva pasirodęs jaunam Dž. Smitui 1823 metais rugsėjo 21 dieną ir pasakęs, kad visų, šio kontinento žmonių sąrašai yra užrašyti ant auksinių plytų, kurios paslėptos netoli jo namų.
      Užrašai ant jų, kaip pasakojo pats Dž. Smitas, buvo pakeistais egiptiečių hieroglifais, apie kuriuos niekas nėra niekada girdėjęs nei prieš Dž. Smitą, nei po jo, taip kaip ir tų aukso plytų niekas nėra regėjęs... Taip gimė ,,Mormono knyga“, kurią 1830 metais balandžio šeštąją išleido Dž. Smitas, ir kuri tapo Mormonų bažnyčios vienintele ,,tikrąja evangelija“. Nors Šventas Raštas sako, kad nors angelas iš dangaus jums skelbtų kitokią evangeliją, negu kad skelbė Kristaus apaštalai, tebūnie prakeiktas.
  Aš nebuvau Izraelyje, bet ten pabuvoję žmonės turi galimybę vaikščioti istorinėm, Biblijoje paminėtom, vietom – Galilėjos ežero pakrantėm, pastovėti prie Raudų sienos, kurios akmenys buvo Saliamono šventyklos dalis. Gali pamatyti ir Golgotos kalvą, ant kurios buvo nukryžiuotas Jėzus, Dievo Sūnus. Daugybė vietų iš tiesų patvirtina, kad Biblija yra ne iliuzijų ar legendų, bet Dievo įkvėpta knyga, parašyta žmonių, o ne ateivių iš kosmoso, rankomis.
        Biblija tuo ir skiriasi nuo mormonų knygos, ir nors mormonai tvirtina, kad jų knyga – istorinis liudijimas apie žmonių, kažkada gyvenusių Amerikos žemynuose, rasę, tačiau archeologiniai kasinėjimai ir jų metu rasti radiniai to nepatvirtina, todėl Mormono knygą laikyti melaginga turime pagrindo. Pavyzdžiui, jų knygoje minimas galvijų, avių, kupranugarių, dramblių egzistavimas tuo metu, tačiau archeologiniai kasinėjimai paneigia jų skelbiamus faktus, kad Inkų, Actekų ir Majų laikais šie gyvūnai egzistavo.
       Taip pat kalbama apie karus, kurių metu buvo kovojama metaliniais – geležiniais ir švininiais ginklais, bet ir šiuo atveju tai nepatvirtinta. Dar daugiau, nė vienas šių metalų nebuvo tuo metu Amerikoje naudojamas karo tikslams. Kaip jau minėjau, daugelį teiginių galima patvirtinti istoriniu – teisiniu metodu, daiktiniais įrodymais. Taigi Biblijoje yra užrašyti tikri istoriniai faktai, o Mormonų knyga – melas, nes nei istoriniai, nei archeologiniai, nei bibliografiniai dokumentai ar faktai nepatvirtina to, ką teigia visos mormonų legendos.
       ,,Kokie stiprūs tiesos žodžiai, o jūsų kalbos nieko neįrodo“ (ST, Jobo 6, 25). Vien mormonų postulatas, kad norėdamas pagelbėti tikėjimo broliui nuodėmėje, gali jį užmušti ir jis bus išganytas – ko vertas! Štai ant kokių stulpų laikosi mormonizmas. Ir tokie žmonės nori vadintis krikščionimis. Priminsiu, kad savo laiku mormonai dar naudojo prostitucijos formą, kuri vadinasi ,,flirty fishing“, sielų verbavimui į savo sektą.
Vien dėl to, kad kai kurių judėjimų lyderiai užsiiminėja magija – Dž. Smitą vadino ,,žiūrinčiu pro stiklą“, tokia buvo jo pravardė, – ir ateina piktosios dvasios ar ,,šviesos angelai“ Krajonai bei Moroniai. Pro krištolinį rutulį – stiklą žiūri aiškiaregiai ir kiti juodieji magai.
     *** 
      Nebestebina ir tai, kad valstybinė LTV nuolat propaguoja induizmą, okultizmą – rytiniai horoskopų skaitymai, ir panašiai. O kunigai ir vėl tyli. Koks dvasinis maras slypi už šių laidų? Atkreipsiu dėmesį, kad induistų propaguojama reinkarnacija yra priešingybė Kristaus Prisikėlimui. O kur dar NEW AGE ir begalė kitų demoniškų pasireiškimų propagavimo? Valstybinė televizija griaunanti valstybės pamatus!? Taip.
       Krišna ar Rama, tai niekada neegzistavę asmenys – indų dievukai – mitas. Vakaruose įsigalintys judėjimai, tokie kaip ,,Christian Science“ ir ,,Unity“, yra sinkretinis induizmo ir krikščioniškos erezijos derinys. Beje, neseniai buvo teisiamas ,,Scientology“ – kuriam JAV priklauso daugelio garbinama Holivudo žvaigždė Tomas Kruzas, – judėjimas Prancūzijoje. Jam gręsia milijoninės baudos.
      Ir ta pati mormonų bažnyčia su savo krikščionišku įvaizdžiu remiasi svarbiausiomis indusų sąvokomis, kaip sielos preegzistencija, daugiadievystė bei mokymas, kad galutinis žmonijos tikslas yra dievystė. Tai yra ne tik Vakarų ir mūsų visuomenės induizavimas, bet ir mūsų šalies pagrindų griovimas, dvasinių šaknų draskymas bei naikinimas.
         Joga, transcendentinė meditacija, Rytų religijos ir jų misticizmo formos, tai – pavojingos žabangos.
        Paties mormonų boso Dž. Smito galas buvo labai liūdnas, mat jį užmušė neapsikentę žmonės už jo žmogžudystes, sukčiavimą bei okultinę veiklą. Pasaulio religijų istorijoje jis dar žinomas ir kaip žmogžudys, nužudęs mažiausiai du žmones. Būtent jo mėgiamas užsiėmimas, žiūrėti pro stiklinį rutulį, kitaip sakant, kerėti, padėjo jam pagreitintai išeiti anapilin. Kerėjimas krištolinio rutulio pagalba yra aiškiaregystė – juodoji magija
       Panašus į jį buvo ir jo padėjėjas, dešinioji ranka, paleistuvis Brihamas Jangas, turėjęs 54 žmonas. Beje, jam ir priklauso jau minėtas postulatas, kad norėdamas pagelbėti broliui mormonui nuodėmėje, gali jį užmušti, ir taip jis bus išganytas. Tiesa, pats Dž. Smitas turėjo ,,tik“ 23 žmonas...
    ***
      Todėl tai – rimtas pavyzdys, kaip mes turime elgtis su antgamtiškais pasireiškimais (angelų pasirodymais). Jutos valstija (mormonų tėvynė) yra pastatyta ant melagingo pamato, o tai kad žmonės ten šypsosi, gerai gyvena ir turi ką valgyti, yra vien teisingų, biblinių Amerikos valstybės pamatų, išdava. Lietus palaisto gerus ir blogus neklausdamas ant ko lyti...